![]() |
|
grzechy tzw.cudze - Wersja do druku +- Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net (https://e-sancti.net/forum) +-- Dział: Religia w Świecie (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Katechizm Kościoła Katolickiego (/forumdisplay.php?fid=45) +--- Wątek: grzechy tzw.cudze (/showthread.php?tid=3505) |
- Ks.Marek - 13-05-2008 08:03 Tak zatem powiedz, czy jest sens i czy jest sprawiedliwym, patrzeć na innych przez pryzmat swoich osobistych doświadczeń? Daniela napisał(a):Więc jestem skreślona tylko dlatego, że nie wierzę w Boga?, że nie chodzę do kościoła? jeżeli tak, noo trudno.Tak długo, póki człowiek żyje, tak też długo nie jest skreślony z możliwości poznania Boga. A co do wątku: Myślę, że jesteś poddana gorszycielstwu i wydaje ono owoc. - Marek MRB - 13-05-2008 08:31 Nie gniewaj się Danielo, nie znam Twoich doświadczeń a widzę to co na forum i - wybacz raz jeszcze - co do ocen mam wrażenie że robisz dokładnie to co przypisujesz ogółowi katolików... - aga - 13-05-2008 10:09 Ja mam wrażenie, że Daniela zobaczyła i doświadczyła w ludziach tyle zła (wspomniane przez Księdza gorszycielstwo), że teraz boi się ludzi i wszystkich uważa za jednakowych drani. Rozwiązaniem byłaby tutaj modlitwa o wewnętrzne uzdrowienie i przebaczenie. Kiedy Bóg udziela tej łaski to człowiek zaczyna widzieć dobro w innych, a nie tylko podejrzewa o najgorsze. |