![]() |
Uzdrowienie wspomnień/ Akceptacja siebie - Wersja do druku +- Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net (https://e-sancti.net/forum) +-- Dział: Ewangelizacja (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Krótkie Świadectwa (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Uzdrowienie wspomnień/ Akceptacja siebie (/showthread.php?tid=4917) Strony: 1 2 |
Uzdrowienie wspomnień/ Akceptacja siebie - Marta - 18-11-2009 19:13 Chciałabym poczytać jakieś świadectwa dotyczące powyższych rekolekcji. Na pewno ktoś z Was był i mógłby się podzielić wrażeniami, odczuciami, mniej więcej planem dnia. Będę wdzięczna. ![]() - spioh - 18-11-2009 20:07 pytasz o doświadczenie ogólnie rekolekcji dotyczących tej problematyki czy masz na myśli jakiś konkretny ich rodzaj? - Annnika - 18-11-2009 22:03 Byłam na takich rekolekcjach uzdrowienia wspomnień, nic mi nie dały. - spioh - 19-11-2009 10:26 Annnika napisał(a):Byłam na takich rekolekcjach uzdrowienia wspomnieńtakich, czyli jakich, skoro Marta nie sprecyzowała? są ich różne formy przecież,a forma też ma wpływ na sposób przeżycia. - aleksab - 19-11-2009 11:11 Annnika napisał(a):Byłam na takich rekolekcjach uzdrowienia wspomnień, nic mi nie dały. Annika owoce moga być nawet po latach, mogą sie nie pokazać nigdy , mogą być nie widoczne - Paulincia89-16 - 19-11-2009 13:53 Wydaje mi się, że dla Marty chodzi o rekolekcje Odnowowe po REO ![]() I ja się dołączam do ów pytania bo mój znajomy xądz próbuje mnie na nie wyciągnąć ![]() - Marta - 19-11-2009 15:33 spioh napisał(a):pytasz o doświadczenie ogólnie rekolekcji dotyczących tej problematyki czy masz na myśli jakiś konkretny ich rodzaj? no chodzi mi o rekolekcje Uzdrowienie wspomnień oraz rekolekcje Akceptacja Siebie- to jest chyba konkretny rodzaj? Bynajmniej takie rozróżnienie widzialam na stronie ośrodka Odnowy w Dobrym Miescie. Z tego co pamietam na Uzdrowienie wspomnien jedzie sie po REO lub innej formie rekolekcji ewangelizacyjnych, a na Akceptacje- po Uzdrowieniu wspomnień- jako uzupełnienie- jesli zachodzi taka koniecznosc. - omyk - 19-11-2009 17:25 Ogólnie "uzdrowienie wspomnień" i "akceptacja siebie" to po prostu pewne ramy tematyczne, a że chodziło Ci o rekolekcje konkretnie odnowowe o takiej nazwie - nigdzie nie zaznaczyłaś. Brzmiało to trochę tak, jakbym kazała podać plan rekolekcji ewangelizacyjnych i dziwiła się, że nie wiecie, że chodzi o rekolekcje organizowane przez wspólnotę X w mieście Y. - Marta - 19-11-2009 18:00 omyk napisał(a):Ogólnie "uzdrowienie wspomnień" i "akceptacja siebie" to po prostu pewne ramy tematyczne, a że chodziło Ci o rekolekcje konkretnie odnowowe o takiej nazwie - nigdzie nie zaznaczyłaś. No zaraz zaraz- post umieściłam w dziale dotyczącym Odnowy w Duchu Świętym- myślałam, że to jest logiczne, że chodzi mi o Odnowę... :shock: Poza tym, nigdzie poza Odnową nie spotkałam się z takimi typami rekolekcji jak Uzdrowienie wspomnień i akceptacja siebie - omyk - 19-11-2009 19:09 Aha ![]() No rzeczywiście, jak się spojrzy na dział, to można się domyślić, pod warunkiem, że się wie, że po REO są takie właśnie rekolekcje ![]() ![]() Ale też nie patrzyłam na dział ![]() - Marta - 19-11-2009 22:26 omyk napisał(a):No rzeczywiście, jak się spojrzy na dział, to można się domyślić, pod warunkiem, że się wie, że po REO są takie właśnie rekolekcje No prawdę powiedziawszy umieszczając post w dziale Odnowa w Duchu Świętym myślałam, że tutaj wypowiadają się ludzie, którzy w sprawach Odnowy są kompetentni i skumaja od razu, czym są wymienione rekolekcje i z czym sie to je .... :wink: - omyk - 19-11-2009 22:37 Ale przy tym nie podałaś konkretnego tytułu rekolekcji ![]() Informacja: chodzi o "Rekolekcje Uzdrowienie Wspomnień" - to co innego, niż tylko tytuł, mówiący o zagadnieniu. Podobnie, jak "rekolekcje ewangelizacyjne" to co innego, niż ewangelizacja. No, ale myślę, że kwestia się wyjaśniła, wiemy już o jakie rekolekcje chodzi i dalsze dywagacje na ten temat nie mają sensu. - spioh - 20-11-2009 21:09 sam fakt, że przez odnowę też był/jest mało precyzyjny. u nas w mieście parę lat temu odnowa prowadziła rekolekcje uzdrowienia wspomnień, i nie była to rzeczy wyjazdowa, tylko konferencja po mszy wieczornej a potem modlitwa przed Najśw. Sakramentem i tak przez bodaj 8 dni. zatem powierzchowne dane (rodzaj rekolekcji i prowadzący) się zgadza, ale ty np. pytasz o plan dnia. a tutaj nie ma co mówić o planie dnia ![]() aha. i owoce rekolekcji były zatrważające - w sensie pozytywnym ilościowym i jakościowym. - Marta - 20-11-2009 22:46 spioh napisał(a):sam fakt, że przez odnowę też był/jest mało precyzyjny. u nas w mieście parę lat temu odnowa prowadziła rekolekcje uzdrowienia wspomnień, i nie była to rzeczy wyjazdowa, tylko konferencja po mszy wieczornej a potem modlitwa przed Najśw. Sakramentem i tak przez bodaj 8 dni. zatem powierzchowne dane (rodzaj rekolekcji i prowadzący) się zgadza, ale ty np. pytasz o plan dnia. a tutaj nie ma co mówić o planie dnia dobra, Kochani, możemy przestać się licytować na temat terminologii? nie jestem w odnowie, nie byłam nigdy, więc chyba logiczne- że nie wiem, jak to działa. U mnie w diecezji praktykuje sie rekolekcje wyjazdowe- myslalam, że tak jest tez w innych. spioh- możesz coś więcej na temat swoich przeżyć po odbyciu tego cyklu? - spioh - 21-11-2009 10:45 Marta, to nie jest licytacja. nie wiem czemu tak dobierasz. to tylko doprecyzowanie, żebyśmy wszyscy wiedzieli o czym mówimy. co do mojego przeżycia tych rekolekcji, to wiele mi Bóg przypomniał zarówno w kwestii zranień jak i pozytywnych, wszystko razem ogarnął swoją miłością, uporządkował. Jedne sprawy, że tak to ujmę, załatwił od ręki, podczas modlitwy po konferencji(-ach), inne jeszcze trwały jakiś czas. Wrócił pokój i dobre nastawienie do ludzi i do siebie, wzrosła cierpliwość względem błędów innych (napotykanych także już po rekolekcjach). to tak z grubsza. ![]() |