Ks.Marek napisał(a):miasto napisał(a):czy Ty sam może też jesteś katechetą?
Tak
acha,
zatem jako katecheta z całą odpowiedzialnością twierdzisz, że człowiek, który przeszedł przez 9 lat katolickiej katechizacji (z przystąpieniem do I Komunii i Bierzmowania) nadal nic nie wie o Koścele Katolickim i go (tu cytuję księdza Marka)
nie poznał?
OK - zapewne wiesz lepiej jak nauczacie :cry:
ale mimo wszystko chciałem Ci powiedzieć, że po tych zmarnowanych 9 latach nie przestałem poszukiwac informacji o KRz-K, sięgałem do katechizmu, encyklik, i wielu inych źródeł. Wiele tez rozmawiaęm z samymi katolikami... choć oni też mogli nic nie wiedzieć, jeśli wiedxe pobierali na katechezach. Błędne koło się robi.
Cytat:a więc po 1 uciekłeś w znaczeniu opuściłes jego szeregi. Jesteś Traditor odstępca, lapsi
nie - jestem
heretykiem, czyli kimś kto dokonał świadomego
wyboru - nie uciekłem
od, tylko poszedłem
do
Cytat:Po 2 co do twej hipotezy o mojej nieznajomości KrK
O tym nie będę erozmawiać, gdyż nigdy
nie postawiłem takiej hipotezy!. Czytaj okiem a nie bokiem!
Pisałem chyba wyrażnie o Twojej nieznajomości
protestantyzmu.
Odwołaj się do swojej własnej logiki: Skoro twierdzisz że po kilkunastu latach bycia w KK nadal nic się o nim nie wie, to tym bardziej nic się nie wie o protestantyźmie, jeśli nie było sie w nim nawet jednej minuty.
Na pocieszenie powiem tylko, że ta Twoja logika nie jest logiczna.
Cytat: - nie w wiedzy tkwi zbawienie
fakt
toteż nie rozmawiamy o zbawieniu
Cytat:Twoja wyższość intelektualna jakoś mnie nie wprowadza w zakłopotanie.
moja?
to Ty mi piszesz: "nie ośmieszaj się",
to Ty mi piszesz: "co możesz powiedziec?"
czy Twoja własna zarozumiałość i próby poniżania adwersarza nie wprowadzają Cie w choćby lekkie zakłopotanie?
Cytat:Ale znacząco kieruje myśli me, ku temu, którego zasadniczym atrybutem jest inteligencja... tym bardziej ta wypowiedź:
motek-tomek, architekt z Wrocławia napisał(a):a ja złośliwie powtórzę: WHY not????
zdaje sie utwierdzać mnie w mych przekonaniach
Zamiast wytaczać filozoficzne złośliwostki po prostu odpowiedz na to pytanie jak mężczyzna. I pamiętaj, że tego typu wykręty mówią nie mniej niż konkretna, męska odpowiedź.