Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Wiadomość
Reketier Offline
Użytkownik

Liczba postów: 166
Reputacja: 0

Z tą kabałą to trochę pojechałeś. Interpretacja wzięta z "Pani domu" chyba hihi nie wspominając, że każdej literze alfabetu można przypisać 2 liczby a co za tym idzie dwa znaczeniaJęzyk Kabała jest bardziej skompliowana niz się może wydawać.

"Życie x3, to zdaje się, główny nurt światopoglądu satanistycznego." - que???Duży uśmiech
Podobno jedza koty, a one mają 9 żyć a nie 3 hehe

A co z 616?

Early one mornin' while makin' the rounds
I took a shot of cocaine and I shot my woman down!
Got up next mornin' and I grabbed that gun took a shot of cocaine and away I run!
03-08-2007 23:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
nieania Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1,786

Reketier napisał(a):Z tą kabałą to trochę pojechałeś. Interpretacja wzięta z "Pani domu" chyba
Co wiesz o Judaizmie?
Reketier napisał(a):nie wspominając, że każdej literze alfabetu można przypisać 2 liczby a co za tym idzie dwa znaczenia
Tak też również twoją interpretację można potraktować..
Reketier napisał(a):"Życie x3, to zdaje się, główny nurt światopoglądu satanistycznego." - que???Duży uśmiech
Miałeś styczność z satanizmem?
Reketier napisał(a):A co z 616?
Ja już dawno to odrzuciłam, wydaje mi się, że z argumentacją...
03-08-2007 23:58
Ks.Marek Offline
Moderator

Liczba postów: 8,460

Reketier napisał(a):Z tą kabałą to trochę pojechałeś. Interpretacja wzięta z "Pani domu" chyba hihi nie wspominając, że każdej literze alfabetu można przypisać 2 liczby a co za tym idzie dwa znaczeniaJęzyk Kabała jest bardziej skompliowana niz się może wydawać.
"Życie x3, to zdaje się, główny nurt światopoglądu satanistycznego." - que???Duży uśmiech
Podobno jedza koty, a one mają 9 żyć a nie 3 hehe
A co z 616?
Sorry, ale nie mogę się powstrzymać: nie mam zamiaru dyskutować z półgłówkami. Nie dość, że nie potrafi korzystać z głową z internetu, to jeszcze za cięzki tyłek ma, by iśc do pierwszej lepszej biblioteki.
Temu Panu to ja już podziękuję.

[i][size=small]"[color=#FF0000]Człowiek, który wyrugował ze swego życia wszelkie odniesienia do absolutu, który wszystko sprowadził do ciasno pojmowanego materializmu, ulega zbydlęceniu i zaczyna żyć jak bydlę[/color]"[/size][/i]
04-08-2007 00:13
Reketier Offline
Użytkownik

Liczba postów: 166

Trochę wiem. Tak samo o kabale - teoretycznie, nigdy sie tym nie zajmowałem.

Alfabet hebrajski jest podstawą kabały. Każdej literze mozna przypisać liczbę, w zalezności od tego jaki przyjmiemy sposób numeracji, od początku lub końca alfabetu. Więc liczba 6 ma 2 możliwości jesli chodzi o przypisanie liczby. Nie ja to wymysliłem, nie X. Marek i pani domu, lecz kabaliści.
i
Styczność? hehe nie jadam kotów, z takim satanizmem nie miałem doczynieniaUśmiech

Aniu tylko twoja argumentacja opiera sie na interpretacji tej liczby natomiast 616 jest podawana w innych dokumentach źródłowych. Z tego co pamiętam to były najstarsze greckie źródła zawierające apokalipse.
(ciach !!-Off topic)
Tu jest link do artykułu o tych liczbach
http://www.escapeallthesethings.com/666-...-beast.htm
Z internetu potrafie korzystac, to ty nie czytasz artykułów, które zamieszczaszUśmiech Czytam od 2 - 5 książek tygodniowo, w bibliotece jestem przynajmniej raz na tydzień, sądząc po twoich wypowiedziac to o wiele częściej niż ty.

Kiedys juz pisałem, że jestes ciepła kluchaJęzyk Cięzki to może jestem ale nie od tłuszczu hehe

[ Komentarz dodany przez: Ks.Marek: Sob 04 Sie, 2007 00:32 ]
Gratulacje z powodu rozstania się z tym forum Duży uśmiech

Early one mornin' while makin' the rounds
I took a shot of cocaine and I shot my woman down!
Got up next mornin' and I grabbed that gun took a shot of cocaine and away I run!
04-08-2007 00:13
nieania Offline
Stały bywalec

Reketier napisał(a):Trochę wiem.
czyli jeszcze dużo nie wiesz...
Reketier napisał(a):Więc liczba 6 ma 2 możliwości jesli chodzi o przypisanie liczby.
Mówimy o konkrecie rozpatrując jedno z tych dwóch znaczeń...
Reketier napisał(a):Aniu tylko twoja argumentacja opiera sie na interpretacji tej liczby natomiast 616 jest podawana w innych dokumentach źródłowych. Z tego co pamiętam to były najstarsze greckie źródła zawierające apokalipse.
WoW to ile ty masz lat??? 2000??? :shock:
Reketier napisał(a):Pisząc o kabale wypadałoby cos o niej wiedzieć "półgłówku"(tylko cytuje). Dokładnie takie opisy i interpretacje są w kobiecych pismach, które czytam w kolejce do fryzjera.
Odezwał się ten, co wie wszystko....
Reketier napisał(a):Hipokryzja?
Zapoznaj się ze znaczeniem tego słowa.
04-08-2007 00:30
David Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 38

nieania napisał(a):Nawet w "biblii szatana" jest 666. Szataniści się posługują 666. Trzy takie same cyfry to jest gwarant.

Mam nadzieje, że jej nie czytałas :wink:

[center][img]http://republika.pl/blog_zo_3599185/4344435/tr/duch_swiety.jpg[/img]
[size=15][b]"Crux sancta sit mihi lux, non draco sit mihi dux! Vade retro satana, nunquam suade mihi vana! Sunt mala, quae libas! Ipse venena bibas!"[/size][/b][/center]
03-01-2008 17:03
nieania Offline
Stały bywalec

David napisał(a):Mam nadzieje, że jej nie czytałas
dlaczego? Gdybym nie czytała,skąd bym wiedziała?
04-01-2008 22:20
David Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 38

nieania napisał(a):dlaczego? Gdybym nie czytała,skąd bym wiedziała?

Z takimi rzeczami lepiej nie mieć w ogole do czynienia..nic dobrego z takiej bibli nie wyniesiesz...wiec po co w ogole "czegoś takiego dotykac" ? [-X :roll: :wink:

[center][img]http://republika.pl/blog_zo_3599185/4344435/tr/duch_swiety.jpg[/img]
[size=15][b]"Crux sancta sit mihi lux, non draco sit mihi dux! Vade retro satana, nunquam suade mihi vana! Sunt mala, quae libas! Ipse venena bibas!"[/size][/b][/center]
05-02-2008 21:46
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Wróć do góryWróć do forów