spioh napisał(a):no właśnie, to juz nie jest ewangelizacja.pl tylko sancti, a to by sugerowało jakiś szczególniejszy akcent związany ze świętymi.
Nie mogliśmy przyjąć tej domeny która była wcześniej, należała ona do osób, które zajmowały sie prowadzeniem tego forum, należały one do wspólnoty Odnowy. My mieliśmy swoja domenę i swoją nazwę, ale ze względu na upadanie tego forum i na problemy techniczne naszego forum postanowilismy je przejąć. Dla podtrzymania tej formy, która była wcześniej zdecydowalismy sie nie ruszać niczego na forum, co zmieniłoby diametralnie jego oblicze, formę funkcjonowania. Nie mogliśmy jednak całkowicie odejść od naszego pierwotnego forum i musieliśmy przydzielić nazwę i domenę forum które załozyłem a miało ono właśnie byc skierowane bardziej na hagiografię i tematy z nią związane. Ze względu na ro, że hagiografia wiąże sie z innymi kierunkami czy też dziedzinami życia chrześcijańskiego forum musiało zostać rozwinięte o inne działy i stało sie forum ogólnym-katolickim, Po przejęciu forum Ewangelizacyjnego jest to forum Ewangelizacyjne, choć tak naprawdę czy było forum SANCTI czy jest obecnie forum Ewangelizacyjne to nie ma większego znaczenia, nazwa nie zmienia charakteru czy tez celu założenia forum. Wcześniejsze forum SANCTI miało taki sam cel - EWANGELIZACJĘ, tyle, że opierało się na pracy w dziedzinie bardziej hagiograficznej. I nie wydaje mi sie aby dział hagiograficzny zmieniał cokolwiek w charakterze tego forum, w jego układzie. Sam jeden dodatkowy dział nie niszczy wcale obrazu forum, pozwala tylko na skumulowanie wszystkich tematów dotyczacych życia świetych w jednym konkretnym dziale i to wszystko. Nie planowałem czynić z tego forum miejsca poświęconego głównie na hagiografię.
Mnie też zalezy na tym, aby forum pozostało takie jakie jest. Zauważyłem jednak, że od chwili przejęcia forum bardziej opuszczonym działem czy tez blokiem jest blok/działy dotyczace Odnowy w Ducu świetym. Znacznie mniej jest tam dyskusji niż było wcześniej, ale też nic nie mówię i zostawaim ten dział/blok tak jak był, chociaż moim zdaniem można by było z tego działu o odnowie zrobić jeden, góra dwa działy. Tak więc jeden dział hagiograficzny nie zrobiłby wiekszej różnicy, ale jak napisałem - forum kieruje Annnika i ja się w to już nie mieszam. Ona podejmuje decyzje.
Cytat:Nazwa nazwą, a forum pozostaje ewangelizacyjne. Zresztą trzeba byłoby zapytać się autora co miał na myśli w związku z nazwą sancti.
Już to wyjaśniłem powyżej : załozyłem forum SANCTI, które miało sie opierac bardziej na hagiografii, ale na ten temat nie byłoby może zbyt wielu dyskusji, po za tym hagiografia jest powiązana z innymi dziedzinami Kościoła, więc postanowilismy rozwinąć forum o inne działy.
Widac tak musiało być lub był to zwyczajny pech, że nasze forum padło i chcieliśmy założyc forum od nowa, ale po zorientowaniu sie, że to forum Sulechowskie pada postanowiliśmy zająć sie nim i podpiąć go pod domenę sancti. I teraz tak naprawde to tylko sama nazwa wiąże się z domeną, bo forum staralismy się pozostawić w niezmienionej formie, choć kilka zmian musiało nastąpić po jego przejęciu - to było nieuniknione, ale myślę, że i tak nam sie udało nie zmieniać zbyt wiele na forum.
A sama nazwa odnosi sie do wcześniejszego forum, jakąś trzeba było wymysleć i padło na taką, która pasuje do celu działania forum.
To wszystko,
Teraz muszę i tak pozostawic to forum i zająć się portalem, bo mamy spore opóźnienia a rąk do pracy mało, więc zyczę powodzenia w prowadzeniu forum. Są jak widac osoby, które doskonale wiedzą co mają robć i jak prowadzić forum, w razie problemów proszę kontaktować się z adminami odpowiedzialnymi za forum a w sprawach technicznych z adminem Wojtkiem lub sdms-em.
Ja nie będę włączał się w sprawy organizacyjne forum, w jego strukture i sprawy dotyczace dyskusji, może cosik skrobn w wolnej chwili, a główne tematy na forum to tematy dotyczace portalu i tylko w tych sprawach będe odpisywał.
Tak więc wszelkie żale porządkowe wylewajcie w rękawy adminów odpowiedzialnych za forum. :mrgreen:
Pozdrówka :papa: