Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jazda bez trzymanki
Autor Wiadomość
Ks.Marek Offline
Moderator

Liczba postów: 8,460
Reputacja: 0

alus napisał(a):Wykaz błąd - a nie lżyj i pogardzaj.
Czemu ty zawsze Alus zakładasz u innych jak najgorszą wolę? Mnie bardziej zależy na tych, których mam wokół siebie, którzy są potencjalnymi sponsorami bajkowych zapędów pewnych osób. Zatem odcinając dopływ paliwa wyborczego, ograniczam ich fantazję...

[i][size=small]"[color=#FF0000]Człowiek, który wyrugował ze swego życia wszelkie odniesienia do absolutu, który wszystko sprowadził do ciasno pojmowanego materializmu, ulega zbydlęceniu i zaczyna żyć jak bydlę[/color]"[/size][/i]
24-10-2008 08:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Helmutt Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2,815

Ks.Marek napisał(a):Mnie bardziej zależy na tych, których mam wokół siebie, którzy są potencjalnymi sponsorami bajkowych zapędów pewnych osób. Zatem odcinając dopływ paliwa wyborczego, ograniczam ich fantazję...
Świetnie powiedziane =D> =D>
Ale czy uświadamiasz tych ludzi że "wszytsko co z PO jest złe" czy "wszystko co niegodziwe jest złe"?

To pisałem ja - Helmutt fan Disco-Polo, który nie chodzi na Odnowę w Duchu Świętym i jeszcze żyje (ale dziwy co?).
24-10-2008 08:24
Ks.Marek Offline
Moderator

Helmutt napisał(a):"wszytsko co z PO jest złe" czy "wszystko co niegodziwe jest złe"?
Oba zdania są prawdziwe :twisted:
Więc tu sobie folguję i naprzemiennie używam obu formuł :twisted:

A tak na serio - słucham niekiedy Gowina, bo ma facet coś do powiedzenia. To taki liberał z ludzką twarzą, jego logika trzyma poziom.

Gowin powiedział, a redaktor napisał(a):Narażę się Czytelnikom „Gościa” i powiem, że w mojej ocenie święto Trzech Króli nie powinno być dniem wolnym od pracy. Oznaczałoby to bowiem, że powstanie dwutygodniowy okres, w którym polska gospodarka wyraźnie spowolni. Według obliczeń rządowych spowodowałoby to obniżenie dochodów budżetowych o 4 mld, co doprowadziłoby do wzrostu bezrobocia wraz z towarzyszącymi mu dramatami wielu rodzin, albo wręcz wzrostem patologii społecznych. Ale uważam za ciężki błąd próbę wprowadzenia dyscypliny partyjnej przy tym głosowaniu. To sprawa sumienia i każdy powinien głosować na własną odpowiedzialność.
Źródło. Ładnie tu powiedział.
Poza tym, jako człowiek spod znaku "Znaku", utożsamia się z Kościołem.

[i][size=small]"[color=#FF0000]Człowiek, który wyrugował ze swego życia wszelkie odniesienia do absolutu, który wszystko sprowadził do ciasno pojmowanego materializmu, ulega zbydlęceniu i zaczyna żyć jak bydlę[/color]"[/size][/i]
24-10-2008 08:52
Helmutt Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2,815

Ks.Marek napisał(a):
Helmutt napisał(a):"wszytsko co z PO jest złe" czy "wszystko co niegodziwe jest złe"?
A ja bym tylko tej drugiej formuły używał - bo od pierwszej już bardzo blisko do "wszytsko co zPiS jest dobre" Uśmiech

Ks.Marek napisał(a):A tak na serio - słucham niekiedy Gowina, bo ma facet coś do powiedzenia. To taki liberał z ludzką twarzą, jego logika trzyma poziom.
Jest ich tam jeszcze kilku - zarówno z PiS jak PO, niestety ich głos ginie w powszechnym wrzasku otumanionych władzą kretynów.

To pisałem ja - Helmutt fan Disco-Polo, który nie chodzi na Odnowę w Duchu Świętym i jeszcze żyje (ale dziwy co?).
24-10-2008 08:56
alus Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1,688

Ks.Marek napisał(a):
Taa...."wszystko co słowiańskie i żydowskie jest złe" ;(
Poważnie - wszelkie generalizowanie jest nieuprawnione - oburza księdza ocenianie duchownych przez pryzmat nagannego zachowania jednego czy dwu książy - a czyni to ksiądz dokładnie to samo.
Odnośnie "profesora bez matury" - jedna, dwie wypowiedzi niwelule dokonania całego życia? :shock: - należy dodać heroicznego życia.
24-10-2008 09:47
Ks.Marek Offline
Moderator

O czym ty teraz Alus do mnie rozmawiasz, bo jakoś nie rozumiem zbytnio, wiesz?
alus napisał(a):Taa...."wszystko co słowiańskie i żydowskie jest złe"
NIe. Wszystko, co niegodziwe, jest złe.
alus napisał(a):Odnośnie "profesora bez matury"
Jakiego profesora? Czy ja coś o jakimś tu wspominałem?

24-10-2008 09:51
alus Offline
Stały bywalec

Ks.Marek napisał(a):O czym ty teraz Alus do mnie rozmawiasz, bo jakoś nie rozumiem zbytnio, wiesz?
alus napisał(a):Taa...."wszystko co słowiańskie i żydowskie jest złe"
NIe. Wszystko, co niegodziwe, jest złe.
alus napisał(a):Odnośnie "profesora bez matury"
Jakiego profesora? Czy ja coś o jakimś tu wspominałem?
Rozumie ksiądz, rozumie Uśmiech ....wszystko co niegodzie - ale należy konkretnie wskazać niegodziwość, kłamstwo...."fakty Misiu fakty" (parafraza Duży uśmiech )
Tu - nie Uśmiech ....ale kiedyś....co nie zaprzeczam zszokowało mnie (nie będę wywlekać na forum).
24-10-2008 10:07
Ks.Marek Offline
Moderator

alus napisał(a):ale należy konkretnie wskazać niegodziwość, kłamstwo
Komercjalizacja szpitali, krociowe podwyżki energii, dyscyplina klubowa w sprawie 3 Króli... wyliczać dalej?
Cytat:co nie zaprzeczam zszokowało mnie (nie będę wywlekać na forum).
Zszokowało cię moje stanowisko n/t Bartoszewskiego? A co niby konkretnie? Szanuje go jako człowieka, ale autorytet polityczny to od dla mnie żaden - zwłaszcza kiedy idzie o resort MSZ

24-10-2008 10:11
alus Offline
Stały bywalec

Ks.Marek napisał(a):Komercjalizacja szpitali, krociowe podwyżki energii, dyscyplina klubowa w sprawie 3 Króli... wyliczać dalej?
Komercjalizacja szpitali nastepuje już od kilku lat
http://www.goscniedzielny.wiara.pl/?grup...1207812935
Krociowe podwyżki energii....poznalibyśmy naprawdę krociowe po przyjęciu pakietu o ograniczeniu 0 20% emisji CO2.
Sprawa dnia wolnego od pracy w 3 Króli powinien na mocy Konkordatu art 9, pkt 2 ustalić KEP z rządem....głosowanie w Sejmie to farsa, politykierstwo.
A Bartoszewskiego zostawmy już w spokoju (bo nie chodzi o MSZ) Uśmiech

[ Dodano: Pią 24 Paź, 2008 12:23 ]
W Kielcach od 2 lat funkcjonuje niepubliczny Szpital Miejski im. św. Aleksandra...kielczanie zdecydowanie wystawiaja szpitalowi bardzo dobra opinię - przyjmuje wszystkich bez podziału na biednych i bogatych Smutny
Pytanie - ile osób jest świadome, że to właśnie "skomercjonalizowany szpital" którymi straszą nas politycy Duży uśmiech
Przychodnie też skomercjonalizowane - kto z pacjentów dostrzegł różnicę - podobnie do posła Mariusz Kamińskiego z PiS, który nie wiedział, że leczy się w niepublicznej przychodni.
24-10-2008 10:38
Ks.Marek Offline
Moderator

alus napisał(a):Komercjalizacja szpitali nastepuje już od kilku lat
Gabinet Tuska chce to upowszechnić.
alus napisał(a):Krociowe podwyżki energii....poznalibyśmy naprawdę krociowe po przyjęciu pakietu o ograniczeniu 0 20% emisji CO2.
Wiatraki nie produkują CO2...
Niepubliczne szpitale, przychodnie póki co przyjmują środki od NFZ. Ciekawe, kiedy zacznie się uruchamiać mechanizm: apetyt rośnie w miarę jedzenia...

24-10-2008 14:57
alus Offline
Stały bywalec

Ks.Marek napisał(a):Niepubliczne szpitale, przychodnie póki co przyjmują środki od NFZ. Ciekawe, kiedy zacznie się uruchamiać mechanizm: apetyt rośnie w miarę jedzenia...
Ale czyj?...właścicielem będzie lokalny samorząd....wypracowany ewentualny zysk nie skonsumują jako dywidendy.
Zresztą ponoć w projekcie ustawy ściśle sprecyzowano na co moga byc przeznaczony wypracowany zysk przez szpital....i tego zapisu winna dopilnować opozycja.
24-10-2008 16:09
Ks.Marek Offline
Moderator

alus napisał(a):Ale czyj?...właścicielem będzie lokalny samorząd...
A lekarze i personel na ich utrzymaniu? Daruj, ale nie wierzę, że to tak się po kościach rozejdzie.

24-10-2008 16:38
alus Offline
Stały bywalec

Ks.Marek napisał(a):A lekarze i personel na ich utrzymaniu? Daruj, ale nie wierzę, że to tak się po kościach rozejdzie.
Aktualnie związki zawodowe lekarzy, pielegniarek, reprezentując tysiące z całego kraku maja ogromną siłę oddziaływania, presji wymuszanie podwyżek.
Personel pojedynczego szpitala nie będzie dysponował podobną siłą.
24-10-2008 18:07
Ks.Marek Offline
Moderator

alus napisał(a):Personel pojedynczego szpitala nie będzie dysponował podobną siłą.
Oczywiście, że nie. Bo jak już coś, to będzie pospolite ruszenie.

24-10-2008 21:29
omyk Offline
Administrator

Liczba postów: 4,666
Reputacja: 2

+ ewangelizacja Uśmiech

[align=center][img]http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/baner/banner7.jpg[/img][/align]
[align=center]
[color=#C71585][b]Dzięki Bogu za Jego dar niewypowiedziany! (2 Kor 9,15)[/b][/color]
[/align]
24-10-2008 23:30
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Wróć do góryWróć do forów