Scott napisał(a):Łort był wyjątkiem. Poza tym nie wiemy czy nie przyjął chrztu wcześniej.
Jest jeszcze jedna sprawa. Co z twoim "chrześcijaństwem" Vanesso, o którym tyle nam mówisz, a jak głosisz choćby buddyście mówisz mu co innego. :?
Chyba jasno wyjaśniłam co znaczy słowo chrześcijanin.To naśladwca Chrystusa ,a nie członek jakiegoś chrześcijańskiego wyznania,których jest tysiące./i które jest tym właściwym?
Baptyści,Adwentyści,Katolicy,Chrześcijanie Dnia Sobotniego,Anglikanie,...trudno wymienic te wszystkie odłamy chrześcijaństwa.
ŚJ nie należą do świata i nie należą do chrześcijaństwa w ten sposób rozumianego.
.Napisałam też ,że nie utożsamiamy się z chrześcijaństwem ,gdyż daleko odeszło od prawdy biblijnej.
Na drugi raz uważniej czytaj moje posty.
[ Dodano: Pon 30 Lis, 2009 12:48 ]
sant napisał(a):Vanessa napisał(a):Gdzie ten raj,który obiecał Jezus łotrowi jest według ciebie?
W Niebie- A Niebo jest tam gdzie Bóg. I nie obiecał wg mnie tylko wg Ewangelii.
Vanesso - a na inne moje słowa nie masz odpowiedzi?
Sant,skoro raj jest w niebie ,to Jezus w tym dniu w którym umarł nie poszedł do nieba tam gdzie przebywa Bóg.
Gdyż
1.Umarł i trzy dni leżał w grobie
2.Na trzeci dzień zmartwychwstał i ukazywał się uczniom przez 40 dni.
3.Wstąpił do nieba dopiero po tym okresie.
J 20:17 BT „Rzekł do niej Jezus: Nie zatrzymuj Mnie,
jeszcze bowiem nie wstąpiłem do Ojca. Natomiast udaj się do moich bracii powiedz im: Wstępuję do Ojca mego i Ojca waszego oraz do Boga mego i Boga waszego.”